19 Aralık 2010 Pazar

yılın son sinema buluşması - "Randevu"

  “Kültürlerin, tarihin, sanatın ve sinemacıların randevusu”


TÜRSAK Vakfı’nın T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlediği “İstanbul Uluslararası Sinema Tarih Buluşması” 13. Yılından itibaren “Uluslararası Randevu İstanbul Film Festivali” adı altında; 24-30 Aralık tarihleri arasında izleyicileriyle buluşuyor. Gösterimlerin yapılacağı Maçka GMall ve Beyoğlu Cinemajestic sinemalarında öğrenci bileti 4 TL, tam bilet ise 5 TL gibi sembolik fiyatlarla satılıyor olacak. Fransız Kültür Merkezi‘nde yapılacak gösterimler ise ücretsiz.

Programda; gerçek bir yaşam öyküsünden uyarlanan ve Oscar’ın en iddialı filmlerinden biri olarak değerlendirilen David O. Russell imzalı “Fighter”, Cannes Film Festivali’nde gösterilen, Sundance’te yarışmaya değer bulunan ve geçtiğimiz günlerde Chrysler Film Project’te ‘En İyi Senaryo Ödülü’nü kazanan Derek Cainfrance filmi “Blue Valentine”, başrolünde Altın Küre ve BAFTA ödülleri adayı Andy Serkis yer aldığı Altın Ayı ödüllü ünlü yönetmen Mat Whitecross’un son filmi “Sex & Drugs & Rock & Roll”un ve Nicholas Cage, Ron Perlman ve Christopher Lee’yi bir araya getiren Peter Goddard imzası taşıyan “Season of the Witch” gibi dikkate değer filmler yer alıyor.



Filmlerin tamamı ve gösterimlerle ilgili ayrıntılı bilgiye şuradan ulaşabilirsiniz.

2 yorum:

  1. e gitmek lazım o zaman...acele edelim ve bir program yapalım koordinatörüm...

    YanıtlaSil
  2. Bence festivallerin tek kötü tarafı sınırlı zamanlarla sınırsız film izleme isteğini dengede tutmaya çalışmak.. buyüzden böyle öneriler çok yardımcı oluyor.özellikle de çocuklu ailelere :)..şimdilik tek isteğim tez zamanda bu önerileri festival atmosferinde değerlendirebilmek..sevgiler..

    YanıtlaSil