11 Aralık 2010 Cumartesi

biraderim Coen'ler'den "tRue gRit"


bu ıvır zıvır soslu bilgi-belge çorbasına nasıl bir başlangıç yapsam diye düşünürken biraderlerim Coen'lerin 61. Berlin Film Festivali'nin (Berlinale) açılışını yapacakları haberine rast geldim.

"True Grit", beyazperde.com'un çevirisiyle "İz Peşinde", aslında 1969 yapımı aynı adlı filmin yeniden çevrimi. esas oğlan Rooster Cogburn'u ilk filmde John Wayne canlandırıyor, biraderler bu rol için Jeff Bridges abimizle çalışmış.

Jeff Bridges'le ilgili ufak bir yorum eklemek istiyorum araya. Biraderlerin dahiyane eserlerinden biri olan “Big Lebowski”de Bridges’le çalışmalarından beri neredeyse 13 yıl olmuş yahu! Vakti gelmiş bence tekrar bir araya gelmenin. Lebowski hali artık kültleşmiş Bridges'e saç sakal, pijama, terlik, sabahlık, hatta kartondan süt içmek pek yakışmıştı.


oyum hayır

oyum evet



Beni yaşlı gösteriyor falan deme, saçtan sakaldan vazgeçme Bridges!

Neyse, ortamı sulandırmayalım. Bir de film afişi verelim güzelinden.




Bu Josh Brolin’i de bir yerden gözüm ısırıyor diyorsanız; No Country for Old Men, Planet Terror, Grindhouse, In The Valley of Elah ve henüz seyretme şerefine nail olamadığım Milk’de de yer alıyor.

True Grit, Türkiye’de ne zaman gösterime girer bilinmez ama Amerika’da 22 Aralık’ta gösterime giriyor. 
27 Şubat’ta da 83. kez Oscar’lar dağıtılacağına ve Akademi de artık biraz anaakım dışındaki filmlere ödül vermeye başladığına göre birden fazla ödülü silip süpürebilir gibi gözüküyor.

 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder