14 Ağustos 2013 Çarşamba

rioT - isyAn hikâyelerinin oyunu

"rioT oyunu, dünyanın dört bir yanında yaşanan mücadele hikâyelerini anlatma fikriyle ortaya çıktı. bu mücadeleleri tetikleyen nedir? çatışmalar sırasında polislerin aklından neler geçiyor? "zafer" veya "yenilgi" içermeyen bu oyunda kavganın iki yüzü de var

mücadelenin içinde yer almış insanların tanıklıkları esas alınıyor. tarafsızlık ve gerçekler esas."


oyunun tanıtım sayfası http://riotgame.org/

beş kişilik bir ekibin geliştirdiği oyunla ilgili güncelleme ve gelişmeler ise blog sayfasında paylaşılıyor http://blog.riotgame.org/ aslında blog'taki tek post 8 ağustos'ta girilmiş ve oyunun gelişimini ve yaşanan süreci anlatıyor.



bu posttan önce ise indiegogo'da 2013 şubat-mart arasında aktif olan kampanyada tam 36,139 dolar toplanmış (hedef 15 bin dolar olarak belirlendiği halde)

neyse, oyuna gelelim. oyunun yapısını şöyle açıklıyorlar:
[giriş yazısı ve oyun açıklamaları; riotgame.org ve blog.riotgame.org sayfalarındaki açıklamalardan derlenerek çevrilmiştir - maMbo JamBo]

"öncelikle bu oyun bir isyan simülasyonu. yunanistan, italya, ispanya, mısır ve türkiye'deki olaylardaki isyancıların ve polislerin davranışlarını gözler önüne seriyor."



"ikinci olarak, iki farklı oyun türü içeriyor. oyunu isyancı veya polis olarak oynama seçeneği olacak.

isyancı karakteriyle oynanırsa, çevrede gelişen olaylara hızlı tepkiler vermeyi gerektirecek stratejik bir yapı sergiliyor. planlama için az vakit var.

polis karakteriyle oynanırsa, stratejik oyun yapısına daha yakın. mantık üzerine kurulu, daha organize bir yapı ve planlanmaya odaklı."

  

"bölümler gerçek olaylara dayalı olacak ve her bölümün temelini oluşturan bu hikâyelerden 'hedefler' belirlenecek. yaşanan olaylarla ilgili bilgilere de ulaşılacak (resim, video veya makale/ yazılarla)

oyun, dünyanın çeşitli yerlerinde süregitmekte olan isyanlarla ilgili farkındalık da yaratacak
olanlar medyaya yansımıyor ve pek çok insan hâlâ mücadeleye devam ediyor
sesleri duyulmadan yitirilen çok insan var
bir şeyler yapmak gerek"

oyun platformlarının PC, Mac, iOS, Android ve OUYA olması planlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder