5 Ağustos 2013 Pazartesi

mini oyunlar serisi #2 - coMa & sKinnY

atmos games'in şahane tasarlanmış 2 mini oyunu.
iki oyunun da tasarımcısı thomas brush.
atmos'un web sayfasından oynanabiliyor http://www.atmosgames.com/

coma

interactive art ve platform oyunu
thomas brush'ın oyunun tasarımıyla ilgili konuştuğu videosu şurada
http://www.youtube.com/watch?v=olhTY6CXd9k

3 kardeşinin sürekli oyun oynayan tipler olduğunu, kendisinin ise hiç oyun oynamadığını, sadece onları ve tepkilerini izleyerek bu oyunu tasarladığını söylüyor. videoda oyundan görüntüler de yer alıyor.

oyunun pek bir zorluk içerdiği söylenemez, birkaç puzzle ile devam ediyor. ama sadece tasarımını görmek ve müziklerini dinlemek bile yetebilir. özetle, çok tatlı minik bir oyun.






skinny

adventure platform oyunu


coma'ya nazaran biraz daha zor. yön tuşları ve mouse'la oynanıyor.
karakter, uzun ince bacakları ve kollarıyla tuhaf bir robot. oyunun 3 aşamasında 'Mama' ismindeki patronvari yaratığın görevlerini yerine getirerek ilerliyor. karanlık bir "dünyada" tutsak edilmiş diğer karakterlere (insan denir mi bilemedim) hayat vermek için bazı materyaller toplaması gerekli. 'Mama' oyun içinde çeşitli aletlerle skinny'le iletişim halinde. bu diyaloglardan çıkmak için space tuşunu kullanmak gerekli, yoksa ilerleyemiyorsuuz.

oyunun bir haritası yok ama zaten bölümler kısa tasarlandığı için kaybolmak da pek mümkün değil.

bölüm ilerledikçe bazı yeni özellikler ediniyor skinny, örneğin ilk bölümde kollarıyla yükseklere tutunabilirken, ikinci bölümde daha yükseğe sıçrayabiliyor ve duvarlar arasında zıplayarak ilerleyebiliyor. çıkan diyalog pencerelerinde belirtiliyor bu özellikler, o yüzden okumakta fayda var.