31 Mayıs 2011 Salı

doCuMenTariSt 2011


"Belgesele Bakış Açınız Değişecek!"

doCuMenTariSt 4 yaşında. İstanbul Belgesel Günleri, 31 Mayıs – 5 Haziran 2011 tarihleri arasında gerçekleşiyor. Festival afişlerinden filli olanı bu kayda uygun gördüm elbette.

Film gösterimleri dört ayrı salonda: Akbank Sanat, Fransız Kültür Merkezi, Pera Müzesi Oditoryumu ve Cezayir Salonu. Yan etkinliklerse Akbank Sanat ve Sismanoglio Megaro'da. (Yunanistan Başkonsolosluğu)

film gösterimler 4 tl ve biletler MyBilet üzerinden alınabiliyor. yan etkinlikler ve atölyeler ise ücretsiz.

bu yılki program, Arap Dünyasından Belgeseller, Etnografi ve Belgesel Sinema, Müzik Filmleri, Post-Komünizm Dönemi başta olmak üzere belirli tema ve başlıklar üzerine yoğunlaşıyor. 15 ayrı bölümden oluşan programın bölümlerinden biri de SİYAD Türkiye Belgeselleri Seçkisi. Birkaç gösterimini kaçırdığım "Ekümenopolis: Ucu Olmayan Şehir"i bu sefer izlemeyi planlıyorum.

İmre Azem'in 2011 yapımı filminin tanıtımından:

Bu ilk uzun metrajlı belgeseliyle İstanbul’a bütüncül bir yaklaşımla bakmayı amaçlayan ve değişim kadar onun dinamiklerini de sorgulayan İmre Azem, bizi yıkılmış gecekondu mahallelerinden gökdelenlerin tepelerine, Marmaray’ın derinliklerinden üçüncü köprünün güzergâhına, gayrimenkul yatırımcılarından kentsel muhalefete, bu uçsuz bucaksız kentte uzun bir yolculuğa çıkartıyor.
festival programının tamamına şu adresten ulaşılabilir.
iyi seyirler.

30 Mayıs 2011 Pazartesi

aLemiN beBekLeRi

haydardı, öyküydü derken bir sansür hareketiyle daha karşı karşıyayız ey okur.
ne bir yazma hevesi, ne bir şey bıraktılar kursakta. her alanda yasak hızla ilerliyor derinden, kafamıza gözümüze de filtre! firil firil filtre!

e ne oluyor, kediydi bebekti bööle şeyler bakıyoruz internetten. "kedi" veya "bebek" yasaklı değil.
gerçi "bebek" de mahremiyet ihlali olabilir bak, yasaklasak ya onu da?

bLog ıssız sularda yol alıyor. diğer mecralarda sessiz sakin yaşantımız sürüyor. google buzz favorimiz (me, myself & irene) buraya da eklemedim edemedim. eLalemiN yaşantısı, bebekleri filam filam. buyur. gather for me, ey insan evladı. hayatını yaşa.

şunlardan birini gönder bana müsait olduğunda. saygılar, sevgiler.


26 Mayıs 2011 Perşembe

mY beSt acToRs

imdb'de bir süre önce listeleme fasilitesi eklendi. ne zamandır bakar bakar dururdum listelere. benim de yapasım geldi. en sevdiğim aktörleri sıralayayım derken, iki kategoriye ayırdım. 50 yaş üstü ve 50 yaş altı olmak üzere en sevdiğim 100 aktör listesi böylece oluştu.

50 yaş üstü listesinde sıralamanın ilk 20'sinden emin gibiyim. sonrası biraz rastgele sayılır.
listenin tamamı: IMDb: MY best actors over 50 

ilk 3:















50 yaş altı listesindeyse ilk 10 kesin desem olmuyor sanki, belki James Franco birileriyle yer değiştirebilir. listenin geri kalanında daha çok dizi insanları çoğunlukta gibi, böyle bir liste de yapsam diye düşündüm ama sınırlar muğlaklaştı biraz. öylece bıraktım.

listenin tamamı: IMDb: MY best actors under 50

İlk 3:











21 Mayıs 2011 Cumartesi

Breaking Bad'deki Karavan'ın Legosunu İsteRim

cineshoot sağ olsun, haberimiz oldu. bundan bulan, getirenin 40 (yazıyla kırk) yıl kölesi olurum!


*meraklısına not: dizinin 4.sezonu temmuz ortasında geliyorrrr!!!